kardeş bende senin gibi çaresizce 1.1.4 den 2.1 e geçmeye çalışıyordum..
ve kafayı yemek üzereydim ancak bu işi çözdüm..
sana da şöyle yardımcı olayım:
bir kere hiç DFU moda falan geçirmeye çalışma.. apple 8 itunes ile buna karşı önlem almış,DFU moda geçmeden recovery moda giriyor cihaz.
sen öncelikle iPhone1,1_2.1_5F136_Custom_Restore dosyasını yükle.
bu dosyayı normal itunes 8 ile shift+restore yaparak yükle.. (bu adımda dosya seçilemiyor demişsin,restore ye basılı tutarken aynı anda parmağınla shiht tuşu basılı olsun,mutlaka dosya yükleme menüsü açılır... Eğer açılmaz ilse itunes u kaldır,tekrar kur...)
Daha sonra custom restore dosyasını yüklerken muhtemelen 1600 hatası verecektir,eğer verirse hiç korkma,şu söyleyeceklerimi uygula:
'' 16XX hata kodlarının sadece bir tek sorunu vardır. Buda Bbilgisayarımızda bulunan Comx restore dosyasının zarar görmesinden kaynaklanıyor. Bu çözüm yaklaşık 15 ila 20 iPhone restore işleminde başarılı sonuç vermiştir. Herhangi bir başarısız sonuç ile karşılaşılmamıştır.
Öncelikle şurdaki linkten zip dosyamızı ****. Üzgünüm,linkleri görebilmek için üye girişi yapmalısınız.Eğer üye değilseniz,forumdan daha iyi yararlanmak için lütfen üye olunuz...
Kayıt Olun veya
Giriş YapınDaha sonra zip dosyasının içinden çıkardığımız .ipws uzantılı dosyamızı (tam adı, x12220000_4_Recovery.ipsw) C:\Documents and Settings\kullnıcıadınız\Application Data\Apple Computer\iTunes\Device Support içerisine atalım. Ama atmadan önce ordaki dosyaları silelim.
Yukarıdaki yola daha çabuk ulaşmak için, Başlat->Çalıştır'ı açın ve şuunu yazın,
%appdata%\Apple Computer\iTunes\Device Support
bu şekilde daha doğru bir şekilde ulaşmış olursunuz.
Bu işlemi tamamladıktan sonra bilgisayarımızı kapatıp açalım. Artık 16XX serisi hata kodlarını almadan DFU modda Shift+Restore işlemini yapabilirsiniz.
bu işlem sonucu 2.1 e kolayca geçmiş olursun..
Çok acil yardıma ihtiyacım var..
tüm programları, yönergeleri yükledim. Ama ilk adımdaki Shift + Restore bölümüne bastığımda ekran çıkmıyor. Yani Pwnage yi seçebileceğim bir ekran çıkmıyor?
Sadece Restore and Update çıkıyor..
Ne yapmalıyım? iTunes in versiyonu 8.0
iPhone min versiyonu 1.1.4
acil yardım rica ediyorum